Hoe werkt de abortuspil?

 

Een arts die 1.200 abortussen uitvoerde, legt in deze video uit hoe de abortuspil werkt.

 

 

 

Abortus met medicijnen wordt uitgevoerd in de vroege zwangerschap* met TWEE geneesmiddelen, te weten  mifepriston en misoprostol.

 

Als je zwanger bent, maakt je lichaam progesteron aan. Progesteron is een hormoon dat nodig is voor het voortzetten van een zwangerschap. Progesteron stabiliseert de voering van de baarmoeder. Progesteron wordt natuurlijk in het lichaam van de moeder geproduceerd.

 

Hoe werkt abortus met gebruik van medicijnen / pillen?

 

Stap 1

De eerste pil, mifepriston, is een antihormoon dat de effecten van progesteron blokkeert. Wanneer mifepriston wordt gebruikt om progesteron te BLOKKEREN:

– breekt de voering van de binnenwand van de baarmoeder af;

– breekt de bloedtoevoer af;

– en de voeding aan de baby stopt,

waardoor de baby in de moederschoot sterft.

Dit vermindert de voeding van de zwangerschap en eindigt in de dood van de ongeboren baby. De baby verhongert door gebrek aan voedingsstoffen.

 

Stap 2

48-72 uur na het nemen van de eerste pil, neemt de vrouw een tweede medicijn (thuis) – misoprostol/Cytotec®. Misoprostol is een weeënopwekkende medicijn. Dit wordt via de mond toegediend, of vaginaal ingebracht.

Misoprostol veroorzaakt een bloeding en samentrekkingen van de baarmoeder met weeën die de zwangerschap/baby uitstoot. De bevalling wordt ingezet doordat de baarmoeder samentrekt.

 

Terwijl er geen arts of hulp in de buurt is, kan een vrouw schrikken van wat ze mogelijk zou zien in de wc. Wellicht niet het genoemde klompje cellen, maar een “ieniemienie mensje met armen en benen, in een glazen bol” zoals ik een mevrouw haar ervaring zag omschrijven.

 

Bijwerkingen

Hier is een lijst met mogelijke bijwerkingen die u kunt ervaren na het nemen van de abortuspil.

…………………………..

 

9 weken: Volgens de website van CASA kan de abortuspil gebruikt worden bij medicamenteuze abortus tot 9 weken (gerekend vanaf het begin van de laatste menstruatie) (17.8.2017).

8 weken: Volgens de website van Bloemenhove kan de abortuspil gebruikt worden bij medicamenteuze abortus tot 8 weken na de eerste dag van de de laatste menstruatie (17.8.2017).

12 weken: Women on Waves/Women on Web biedt zowel (a) de combinatie optie van mifepriston met misoprostol, alsmede (b) de mogelijkheid om louter gebruik te maken van misoprostol / Cytotec® voor baby’s tot 12 weken. (17.8.2017).

20 weken: Elders op hun site was ook informatie hoe misoprostol te gebruiken voor het doden van baby’s tot 20 weken (5 maanden).

 

Een ‘overtijdbehandeling’ OTB zou tot 6wk2dgn (ruim 6 weken – 44 dagen) amenorroe zijn (misleidend 16 dagen overtijd genoemd), waarbij de 5 dagen bedenktijd niet geldt.